Menu

Buurtbusvereniging Soest

Globale richtlijnen functie buurtbuschauffeur in de nieuwe concessie Utrecht.

  • De functie is op vrijwillige basis, dus er wordt niets uitbetaald en er wordt geen vrijwillige bijdrage gevraagd. Er is wel een km vergoeding van huis naar de plaats van opkomst. Verder stelt Syntus een bedrag beschikbaar per jaar om een gezellige avond te houden of een dagje uit. Eventueel kan het bestuur een attentie verstrekken bij kerst of jubilea. 

  • De buurtbusvereniging is opgericht bij notariële akte en de vereniging heeft statuten en een huishoudelijk reglement. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Daarnaast bekleedt een aantal leden specifieke functies, zoals een planner voor alle te rijden diensten, een coördinator voor alles wat zich gedurende het rijden afspeelt, een opleider voor het instrueren van kandidaten en een technisch persoon die wat kleine reparaties, zoals lampjes vervangen, uitvoert nadat deze hiervoor een opleiding heeft gekregen.

  • In principe rijdt iedere vrijwilliger één dagdeel van drie tot vier uur per week. Meer dagdelen is mogelijk in overleg met het bestuur. De indeling is flexibel en wordt vastgesteld in overleg met de planner. Wel wordt de rijtijdenwet in acht genomen. Ook onderling ruilen behoort tot de mogelijkheden.

  • Aan het einde van iedere dienst vindt een overdracht plaats naar de opvolger en de chauffeur die de laatste dagrit op de buurtbus rijdt, gaat de bus stallen. De stalling van de buurtbus is op of dichtbij de route van de buurtbus.

  • De buurtbus is een 8-persoonsbus waarvoor rijbewijs B voldoende is. Een medische keuring wordt door Syntus geregeld en betaald. Er mogen niet meer dan 8 passagiers vervoerd worden. Voor alle buurtbuschauffeurs wordt door Syntus een WA verzekering afgesloten. Voor de passagiers wordt een inzittenden verzekering afgesloten. De buurtbus is voorzien van een automatische versnellingsbak en van een lezer voor de OV-chipkaart. Op kleine schaal worden er papieren vervoersbewijzen verstrekt tegen betaling met de pinpas.

  • Bij voldoende aanmeldingen kunnen informatiebijeenkomsten worden verzorgd voor diegenen die zich aangemeld hebben om als vrijwilliger de buurtbus te willen gaan rijden. U krijgt hier automatisch bericht van.

  • Het wordt zonder meer op prijs gesteld dat een vrijwilliger naast zijn taak als chauffeur ook bereid is een bestuurstaak of een functietaak op zich te nemen. De uitvoering hiervan is van tijdelijke aard en wordt vooraf met een bestuurslid besproken.

Onderstaande buurtbuslijnen worden voor het buurtbusvervoer in de concessie Utrecht gereden door onze vereniging:

  • Lijn 573: Station Soest-Zuid -  Treinstation Baarn -  Meander Ziekenhuis Baarn -  Belstation Eemnes- Tergooi Ziekenhuis Blaricum v.v.

  • Lijn 575: Station Soest-Zuid –  Soesterberg ’t Zwaantje - Zeist Busstation - Ziekenhuis Zeist - Treinstation Driebergen-Zeist - Driebergen Rijsenburg v.v.

Mocht u na het lezen van deze informatie nog meer willen weten, kunt u contact met ons opnemen.